Wat is het verschil tussen een antitranspirant en een deodorant?

Wat is het verschil tussen een antitranspirant en een deodorant?

Antitranspiranten en deodoranten bieden beiden een verzorgende werking en langdurige frisheid. Ze verschillen echter in hun manier van werken.

 

 

DEODORANTEN bevatten actieve ingrediënten om ongewenste geur, veroorzaakt door de geur van de bacteriën die op de huid leven, tijdelijk te minimaliseren. Deze producten houden het zweet niet tegen maar bevatten een parfum wat dient om de slechte geur te maskeren.

ANTITRANSPIRANTEN zijn anders omdat deze specifiek werden ontwikkeld om het zweet in de zweetklieren tijdelijk te verminderen of zelfs te stoppen. Deze producten bevatten aluminiumzouten die de hoeveelheid zweet onder controle houden door vorming van een tijdelijke plug in het zweetkanaal. Hierdoor komt er geen zweet vrij wat ervoor zorgt dat je oksels of de te behandelen plaats droog blijven, zodat overmatige transpiratie en onaangename geurtjes geen kans krijgen.

Het AXITRANS gamma biedt een reeks producten aan, zowel antitranspirant als deodorant. Dit gamma werd speciaal aangepast aan het huidtype en/of plaats van transpiratie (lichaam, handen, oksels en voeten) om een doeltreffende en klinisch bewezen oplossing aan te bieden tegen overmatig zweten of hyperhidrose. Afhankelijk van het gekozen product, biedt Axitrans een effectieve bescherming en controle tot wel 10 dagen.